Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Nieuwbouw taxatie Zwolle

Een nieuwbouw taxatie in Zwolle. Klinkt dat vreemd? Niet wanneer jij je realiseert dat je ook voor een nieuwbouw woning een hypotheek nodig hebt. Een hypotheek die, in dit geval, al ingaat nog voordat jouw nieuwe thuis daadwerkelijk staat. Een taxatierapport voor een nog te bouwen huis is bovendien extra bijzonder, omdat wij een situatie taxeren die nog niet bestaat. Vanuit onze ervaring en deskundigheid kunnen wij taxeren vanaf de bouwtekening. Sterker nog: wij leveren de taxatie voor jouw nieuwbouwwoning ook nog eens snel aan jou op!

Taxatie nieuwbouw woning voor hypotheek aanvraag

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een heel andere ervaring dan het kopen van een al bestaand huis. Je koopt namelijk een idee, een plaatje op papier. Hoe het er echt uit zal gaan zien, moet nog blijken. De taxatie van een nieuwbouwwoning verloopt daarom ook anders dan een reguliere taxatie. Om een taxatierapport voor een nog te bouwen huis te kunnen leveren, hebben wij jouw input nodig. Op basis van bouwtekeningen, bestek- of kostenoverzichten en een koop- aannemingsovereenkomst kunnen wij aan de slag.

Wanneer is een taxatie nieuwbouwwoning nodig?

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt van een projectontwikkelaar is een taxatierapport in de meeste gevallen niet nodig. Jouw geldverstrekker rekent hiervoor maximaal de waarde van de koopaanneemsom, aangevuld met de kosten voor meerwerk minus het renteverlies. Kies je ervoor om jouw nieuwe woning in eigen beheer te realiseren? Dan vraagt jouw geldverstrekker hoogstwaarschijnlijk wel om een taxatierapport, zeker wanneer je een investeringsplafond bereikt of overstijgt. In de meeste gevallen geldt dit vanaf € 500.000,-. Daarbij wordt vaak als eis gesteld dat jouw nieuwe woning wordt gebouwd door één aannemer.

Hoe werkt het taxeren van nieuwbouwwoning?

Om jou op weg te helpen bij de aanvraag van jouw hypotheek, komen wij graag in beeld voor het realiseren van een taxatierapport.

Stap 1 – Bezoek aan de bouwplaats

Zodra jij contact met ons opneemt, starten we met een bezoek aan de bouwplaats. Dit is immers de basis van ons taxatierapport. Jouw basis, jouw toekomstige nieuwe thuis. De grond waar jij op gaat bouwen vormt de basiswaarde in ons taxatierapport. Deze grondwaarde onderbouwen wij met prijzen van andere verkochte kavels, maar we kijken ook naar de grondprijzennota van de gemeente. Daarnaast gebruiken we onze marktkennis, waarmee we kunnen inschatten of het marktconforme prijzen zijn.

Stap 2 – Bouwtekeningen & Bouwbestek bekijken

Vervolgens bekijken we jouw bouwtekeningen om een goed beeld te vormen van het uiteindelijke resultaat. Hieruit kunnen wij opmaken hoe jouw thuis eruit zal gaan zien en wat de afmetingen van de verschillende ruimtes worden. Een bouwbestek is nog handiger, omdat dit een uitgebreide omschrijving biedt van de gebruikte  materialen. Wanneer jij dat niet voor handen hebt, is een kostenoverzicht van de bouw en afbouw voldoende. Deze informatie is meestal te vinden in de koop- aannemingsovereenkomst of is daar als bijlage aan toegevoegd.

Stap 3 – Extra’s rondom afbouw in kaart brengen

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw plannen rondom de afbouw. Hoe gaat de keuken, badkamer, wand- en vloerafwerking, maar ook de tuin eruit zien? De combinatie van de waarde van de grond samen met het gebouwde huis, vormt de taxatiewaarde van het totaal. Deze berekening is gelijk aan de manier waarop wij ook bestaande woningen taxeren. We visualiseren dus jouw  toekomstige huis en vormen een waardeoordeel aan de hand van de grondwaarde en jouw bouwplannen.

Verplichte taxatie nieuwbouw woning

Ben jij momenteel volop bezig met de bouw of voorbereiding van een nieuwbouw woning? Dan heb jij een taxatierapport nodig als:

    • Jij de nieuwbouw woning zelf hebt gebouwd of laten bouwen, eventueel met hulp van een aannemer en/of architect;
    • De koopsom van jouw nieuwbouw woning hoger ligt dan een door de geldverstrekker vastgesteld bedrag, veelal is dit vanaf € 500.000,-;
    • Je aanspraak wil maken op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Kosten taxatie nieuwbouw

De kosten voor een gevalideerd taxatierapport voor een nieuwbouw woning wijken onder veel taxateurs af van reguliere tarieven. Taxeren vanaf de bouwtekening kost immers meer tijd. Voorst Makelaardij vraagt voor een nieuwbouwtaxatie € 750,00 incl. BTW. De kosten van een taxatie zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting in het geval van financiering van een eigen woning. Taxatierapport voor een nog te bouwen huis snel ontvangen? Ben jij benieuwd naar de taxatiewaarde van jouw nieuwbouw woning? En wil je jouw taxatierapport het liefste zo snel mogelijk ontvangen? De erkende taxateurs van Voorst Makelaardij leveren binnen één werkweek na taxatie het taxatierapport aan jou op. Wanneer je via onderstaand contactformulier of Whatsapp jouw gegevens achterlaat, nemen wij binnen één werkdag contact met je op. Samen bespreken we vervolgens welke documenten wij nodig hebben voor de uitwerking van jouw taxatie nieuwbouw.

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×