Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoe creëer je een fijne thuiswerkplek als je wil blijven wonen waar je woont?

We zijn alweer een jaar verder. Een jaar waarin thuiswerken voor vele beroepen de standaard is geworden en online meetings het nog altijd van vergaderzalen winnen. Het afgelopen jaar heeft ons laten inzien dat veel werkzaamheden prima vanuit huis uitgevoerd kunnen worden. Een mooi bijkomend voordeel hiervan is dat er amper tot geen files meer staan. Als het thuiswerken jou goed bevalt, wil je dit wellicht ook na de Coronatijd (deels) blijven voortzetten. Daarom geven we je graag wat tips voor het creëren van een fijne thuiswerkplek, gewoon in jouw eigen huis.

Breng licht in de duisternis

Het afgelopen jaar was een pittig jaar. Van de eerste besmettingen tot vaccinaties en van thuisonderwijs tot bedrijfssluitingen. We kunnen met z’n allen dus wel een lichtpuntje gebruiken. Dat brengt ons direct bij onze eerste tip: zorg voor voldoende licht. Voldoende (dag)licht op je werkplek werkt namelijk niet alleen een stuk prettiger, het zorgt er ook voor dat je minder snel vermoeid raakt. Zet daarom het liefste jouw bureau voor of in de buurt van een raam. Is dat op jouw werkplek helaas niet mogelijk, of werk je veel in de avonduren? Zorg dan in de basis voor goede verlichting.

Start met een goede basis

Nu we het toch over de basis hebben, willen we direct benadrukken dat een goed bureau en bijpassende bureaustoel heel belangrijk zijn. Zeker nu je meerdere dagen per week vanuit huis werkt, is de keukentafel eigenlijk geen optie meer. Zorg er daarnaast voor dat jouw werkplek opgeruimd en inspirerend is. Een rommelig bureau is misschien gezellig, maar zorgt niet altijd voor een goede focus. Sterker nog: het is bewezen dat werken aan een schoon en opgeruimd bureau veel productiever is. Met mooie organizers, een paar mappen of manden houd je je jouw werkplek rommelvrij.

Kies voor gezelligheid

Het fijne van thuiswerken is dat je flexibel bent in de inrichting van jouw werkplek. Je hoeft dus geen rekening meer te houden met collega’s en kunt kiezen voor een stijl die bij jou past. Wissel foto’s of een herinneringsbeeldje af met praktische kantoorspullen, zodat er een leuke mix ontstaat. Zorg daarnaast voor voldoende opbergruimte en houd je werkplek overzichtelijk. Niet alles hoeft perse functioneel te zijn, al is een overvol bureau natuurlijk ook niet fijn.

Denk praktisch

Zorg naast een gezellige werkplek voor de functionele basisbehoeften. Voldoende stopcontacten, een groot beeldscherm, goed geluid of een noise canceling koptelefoon, snel werkende laptop, foutloze printer, etc. Het zijn wellicht de vanzelfsprekende punten, maar op het moment dat je ze mist of ze niet werken kan dit erg frustreren. Bedenk daarnaast aan het begin van iedere werkdag wat je die dag écht wilt afronden. Een deskplanner is hiervoor ideaal om te gebruiken. Zo weet je van te voren wat je wil bereiken en kun je afvinken wat je al gehad hebt. Ideaal, toch?

Ontdek wat groen kan doen

De finishing touch voor jouw werkplek is volgens ons vooral een green touch. Planten frissen de boel op, zuiveren de lucht en zorgen voor extra zuurstof op jouw werkplek. Bovendien ziet een kantoor met planten er ook een stuk gezelliger uit. Genoeg redenen dus om ze aan jouw werkplek toe te voegen. Een verse bos bloemen is natuurlijk ook goed. Zolang het je maar een positieve boost geeft!

Met onze vijf tips hopen we je te inspireren om een fijne thuiswerkplek te kunnen creëren. Twijfel je desondanks over jouw thuiswerkplek of ben je op zoek naar een andere woning om een fijne werkplek in te kunnen creëren? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg met een vrijblijvende, gratis waardebepaling van jouw huidige woning.

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×