Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je huis verkopen in de zomermaanden, is dat nou wel zo’n goed idee?

Nu de zomervakantie in onze regio officieel is begonnen, wordt deze vraag geregeld aan ons gesteld. De één na de ander is immers op vakantie of geniet van een dagje uit. Is dit dan wel een goede periode om je huis te koop te zetten? Of kun je beter even wachten tot het meest ideale moment?

 COVID-19

Ondanks dat het Coronavirus in ons land inmiddels onder controle is, zijn de vakantie mogelijkheden naar Europese en niet-Europese bestemming nog erg beperkt. Met wisselende reisadviezen en de zekerheid dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan, is een Nederlandse bestemming een veilige keuze. Toch zijn er ook een hoop Nederlanders die de zomervakantie buitenshuis dit jaar overslaan. Om gezondheidsredenen, omdat zij een vakantie nu niet zien zitten of omdat ze al volop genieten van een mooie zonnige dag in hun eigen achtertuin. Op welke manier en met welke reden jij jouw vakantie dit jaar ook invult, als het voor ontspanning en gezelligheid zorgt is het al gauw goed!

Groei van spaargeld

Juist omdat we de afgelopen maanden geen dagjes weg, etentjes buiten de deur of andere uitjes konden plannen, groeide de spaarrekening van velen flink. Het spaargeld van Nederlanders in de maand mei piekte zelfs met 10 miljard euro! Nu de intelligente lockdown (hopelijk voor eens en altijd) achter ons ligt, gaan we er graag weer op uit. We kijken uit naar vernieuwing, een andere omgeving of zijn er de afgelopen maanden achter gekomen dat het toch écht tijd is voor een andere woning.

Ieder seizoen is succesvol

Het Coronavirus had ons dan wel flink in de ban, de huizenmarkt is – gelukkig – nog steeds volop in ontwikkeling. De periode van het jaar waarin jij jouw huis wilt verkopen is momenteel dus zeker geen doorslaggevende factor. De lente werd de afgelopen jaren vaak als seizoenstopper gezien, maar dit jaar loopt alles even anders. De zomer heeft bovendien als seizoen ook nog eens een hoop voordelen om je huis in de verkoop te zetten. Zo zijn kijkers veelal vrolijker, wat een positief effect kan hebben op de verkoop van jouw woning. Of wat dacht je van …

  • … de fleurige bloemen, groene bomen en geurige planten in jouw tuin en de omgeving van jouw woning? Dat geeft natuurlijk al een veel fijnere sfeer dan een herfstachtige dag in oktober.
  • … minder concurrentie van andere woningen, omdat de meeste verkopers er vanuit gaan dat je inderdaad je huis in de zomermaanden beter niet kunt verkopen? Jij bent hen dus een stapje voor!
  • … mogelijke kopers die wel vrij zijn van hun werk, maar geen vakantie hebben geboekt? Zij hebben alle tijd om een bezichtiging te plannen en een uitgebreide rondleiding te maken.
  • … de lange avonden die ervoor zorgen dat geïnteresseerden jouw woning zowel binnen als buiten tot later op de avond nog kunnen bezichtigen? Ideaal voor hen die net terug komen van een heerlijke vakantie en besloten hebben te willen verhuizen.
  • … de (normaal gesproken) maar 20 procent van de Nederlanders die tegelijkertijd op vakantie zijn? In deze bijzondere tijd zal dit percentage vast nog wat lager liggen, wat bovendien nog eens versterkt wordt door vakantiegangers in het voor- en naseizoen.
  • … die warme, gouden gloed in huis door het vele zonlicht? Een hele fijne sfeer wat je tijdens andere seizoenen niet ziet!

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere voorbeelden te noemen om jouw woning juist in de warm(st)e maanden van het jaar te verkopen. We hebben het bijvoorbeeld nog niet eens gehad over de fotografie van jouw huis die door de zomerse sferen en het licht een hoop meer kijkers trekt.

Is de zomer dan een geschikt moment?

Absoluut! Vooropgesteld: een goed aanbod met een passende vraagprijs zal altijd de juiste koper trekken. De reden om je huis juist niet in de zomermaanden in de verkoop te zetten omdat er niemand thuis is, gaat echt niet op.

Raden we het dan aan om nu alles op alles te zetten en jouw woning gauw verkoopklaar te maken? Dat mag, maar hoeft niet. De verkoop van jouw huis is een belangrijke beslissing. Wanneer je de tijd hebt om nu de puntjes op de ‘i’ te zetten, juichen we dat zeker toe. Maar… het is veel belangrijk dat je de verkoop van jouw woning oppakt zodra je er zelf aan toe bent en wanneer het jou goed uitkomt.

Twijfelde je over de verkoop van jouw woning in de zomer? En hebben we je met deze blog laten inzien dat het juist een heel geschikt moment is om stappen te ondernemen? Laat het ons dan weten, we komen graag bij je langs voor een vrijblijvende, gratis waardebepaling!

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×