Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Is jouw woning verkoopklaar?

Je huis “verkoop” klaar maken, hier schuilt vaak veel emotie achter.

Herken je dat, je hebt verhuisplannen en je gaat in één keer heel anders naar je eigen huis kijken. Alle klusjes die je nog moest doen schieten weer in je herinnering. Het is tenslotte bewezen dat de klusjes in huis minimaal 4  jaar blijven liggen voordat deze daadwerkelijk worden uitgevoerd. De plinten die al jaren kapot zijn of zelfs nog nooit zijn geplaatst, het schilderwerk wat bijna afbladert, de kitranden in de badkamer die er toch wel lelijk uitzien met die zwarte vlekken. Alles valt je ineens op.

Wat ik vaak mee maak met een vrijblijvende waardebepaling is dat mensen vol met excuses rondlopen in hun eigen huis, men vergeet dat het een plek is waar men woont en leeft en waar wordt geleefd. Je eigen thuis, een vertrouwde plek vol met herinneringen en overal spullen die dat bevestigen. Als je dan daadwerkelijk besluit dat je wilt verhuizen dan ga je aan de slag.

Na de waardebepaling kom ik vaak nog een keer langs maar ook wel eens vaker.  Soms hoef ik maar 1x langs te komen maar ook wel eens vaker.  om heel kritisch door je huis te lopen, en wijzen op spullen die voor de fotografie beter alvast ingepakt kunnen worden of om de muur die in een opvallende kleur is gesausd weer in een neutrale kleur te sausen. Je wordt namelijk blind voor je eigen spullen (troep). Het ligt er vaak al heel lang maar staat niet in de weg en blijft gewoon staan.  Maar dan kom ik langs en wijs je op deze spullen en dan komen alle verhalen. Waarom het er staat, de herinneringen die er bij horen.

Vaak schuilt er ook veel emotie achter en is het voor mij erg moeilijk om mensen hierop te wijzen. Vooral als ik weet dat er veel emotie achter een verhuizing zit en men moet verhuizen omdat je niet meer in je vertrouwde huis kan blijven wonen. Het huis waarvan je nog vaak de eerste bewoner bent, waar je ontzettend veel fijne maar ook verdrietige herinneringen hebt gemaakt. Zo kwam ik een keer bij een woning die verkocht moest worden omdat de bewoonster het onderhoud niet meer aankon en het huis te groot werd om in je eentje te onderhouden. Bij binnenkomst hing aan de kapstok een pet en een heren jas, op het hoektafeltje in de woonkamer lag een bril met oude NCRV tv gids opengeslagen op een dag 4 jaar geleden. De dag dat haar man is overleden en sindsdien daar heeft gelegen. Dan kom ik en loop de ronde door de woning en moet dan zeggen dat het voor de verkoop echt opgeruimd moet worden. Daarna ben ik nog zeker 4x geweest en zijn we samen stap voor stap de woning doorgegaan om op te schrijven wat er alvast ingepakt op opgeruimd moest worden. Wat de kinderen en kleinkinderen dan weer in het weekend gingen doen. Zo heeft mevrouw stapje voor stapje afscheid van haar woning genomen waar ze al meer als 40 jaar woonde.  De woning is goed en boven verwachting snel verkocht, en naar volle tevredenheid van de verkoopster die op deze manier langzaam afscheid heeft genomen van haar vertrouwde plek en ontzettend blij was hoe ik haar daar bij heb begeleidt en ze langzaam afscheid heeft genomen van al het vertrouwde.

Heb je nou ook verhuisplannen of zit je er aan te denken om je huis te verkopen? Begin alvast met die kleine klusjes die je nog steeds moest doen, als het dan echt zover is dan heb je dat alvast gedaan!

Wil je informatie over de waarde van je woning dan kom ik graag bij je langs voor een vrijblijvende waardebepaling en verkoopadvies van je woning.

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×