Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je huis “verkoop” klaar maken – zo doe je dat!

Herken je dat? Je hebt verhuisplannen en je gaat in één keer heel anders naar je eigen huis kijken. Alle klusjes die je nog moest doen schieten weer in je herinnering. Het is tenslotte bewezen dat de klusjes in huis minimaal 4 jaar blijven liggen voordat deze daadwerkelijk worden uitgevoerd. De plinten die al jaren kapot zijn of zelfs nog nooit zijn geplaatst, het schilderwerk wat bijna afbladdert, de kitranden in de badkamer die er toch wel lelijk uitzien met die zwarte vlekken. Alles valt je ineens op. Je huis is dus nog niet verkoop klaar. In dit artikel vertellen wij je hoe wij met persoonlijke begeleiding voor jou het beste resultaat behalen.

Een huis verkopen gaat samen met emoties

Wij maken vaak mee tijdens een vrijblijvende waardebepaling dat mensen vol met excuses rondlopen in hun eigen huis. Men vergeet dat het een plek is waar men woont en leeft en waar wordt geleefd. Je eigen thuis, een vertrouwde plek vol met herinneringen en overal spullen die dat bevestigen. Als je dan daadwerkelijk besluit dat je wilt verhuizen, dan ga je aan de slag om je woning verkoop klaar te maken. En dit zal niet zonder emoties gaan, hoe graag je ook een ander huis wilt. Dat maken we vaak genoeg mee. Geen zorgen! Wij begeleiden je in dit proces.

Jouw huis kritisch bekeken voor fotografie en verkoop

Als makelaars doen wij alles om jou te ondersteunen in de best mogelijke verkoop. Als wij jou mogen helpen bij de verkoop, lopen wij heel kritisch door je huis. Wij zullen je wijzen op spullen die voor de fotografie beter alvast ingepakt kunnen worden. Maar zullen misschien ook adviseren om de muur die in een opvallende kleur is gesausd weer in een neutrale kleur te sausen. Wij zien ook vaak dat verkopers blind zijn voor de eigen spullen (troep). Het ligt er vaak al heel lang maar staat niet in de weg en blijft gewoon staan.  Wij zullen je hierop wijzen, er zal ongetwijfeld een reden zijn waarom dit er staat. Echter kan het voor de foto en verkoop soms beter zijn om dit weg te halen.

Persoonlijke aandacht maakt het verschil!

Als Makelaars maken wij veel mee en wij zullen je dan ook stap voor stap begeleiden in de verkoop. Zeker omdat een huis verkopen gepaard gaat met emotie van een verhuizing. Je start een nieuw hoofdstuk, maar zal ook een hoofdstuk sluiten. Zeker wanneer je gaat verhuizen omdat je bijv. niet meer de woning kunt onderhouden of betalen is een pijnlijke keuze waar wij je uiteraard in jouw tempo bij begeleiden. Riët en Monja hebben oog voor de verkoper én het optimale resultaat. Wij geloven allebei dat onze persoonlijke aandacht het verschil gaat maken in de verkoop.

Prettig je huis verkopen met Voorst Makelaardij

Stel je voor dat je ouder wordt. Dat je al 40 jaar prettig woont in de woning, maar dat je het huis niet meer kunt onderhouden of schoonmaken. Of dat er iemand is weggevallen waardoor je het huis niet meer kunt betalen. Allemaal droevige gebeurtenissen die wij regelmatig tegenkomen. Juist dan maakt de persoonlijke begeleiding van Voorst Makelaardij het verschil. Hoe wij dit aanpakken leggen we je graag uit aan de hand van een voorbeeld.

Afscheid van een woning en de vertrouwde omgeving

Wij kwamen een keer bij een woning die verkocht moest worden omdat de bewoonster het onderhoud niet meer aankon. Het huis werd te groot om in haar eentje te onderhouden. Bij binnenkomst hing aan de kapstok een pet en een heren jas. Op het hoektafeltje in de woonkamer lag een bril met oude NCRV tv gids opengeslagen op een dag 4 jaar geleden. De dag dat haar man is overleden en sindsdien daar heeft gelegen. Allemaal begrijpelijke spullen als je er woont, maar niet bevordelijk voor de verkoop.

Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk

Deze mevrouw hebben wij begeleid door meerdere keren langs te komen. Hierdoor hoefde de mevrouw niet té veel in één keer aan te horen. Per keer schreef ik stap voor stap op wat er alvast ingepakt of opgeruimd moest worden. De kinderen en kleinkinderen kwamen in de weekenden helpen. Hierdoor heeft de mevrouw stapje voor stapje afscheid kunnen nemen van haar woning waar ze al zo lang woonde. Uiteindelijk werd de woning goed en snel verkocht. Maar nog belangrijker voor ons, naar volle tevredenheid van de verkoopster. Zij heeft de kans gekregen langzaam afscheid te nemen van haar vertrouwde plek. Zij én haar kinderen gaven aan dat deze persoonlijke begeleiding goud waard was in de transitie naar de nieuwe woning!

Ook verhuisplannen of een huis verkopen?

Heb jij ook verhuisplannen en wil jij je huis verkopen? Of heb jij iemand in je familie die om welke reden zijn/haar huis moet/wil verkopen? Kies dan voor de persoonlijke begeleiding van de makelaars van Voorst Makelaardij. Ook als jij elders in het land woont en je familie in Zwolle kunnen wij met onze begeleiding zorgen dat jij in je weekenden precies weet wat er moet gebeuren voor de beste verkoop van de woning.  Wil je informatie over de waarde van de woning? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Een eerste stap naar de succesvolle verkoop van jouw woning in Zwolle!

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×