Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

Met de jaarwisseling nog fris in ons geheugen is het tijd voor een schone lei. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Terwijl de één vlak na de Kerstdagen alle versiering alweer heeft opgeruimd, geniet een ander misschien nog van de schitterende lampjes. Heel eerlijk? We geven je geen ongelijk! Tijdens deze donkere dagen is wat extra gezelligheid in huis immers nooit mis. Toch kun je de gezelligheid van de Kerstboom ook opvullen met een andere, duurzame accessoire. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie kamerplant?

 Wat groen kan doen

Kamerplanten worden al een aantal jaren ingezet als kleurrijke accessoire in een interieur. Dit jaar zijn ze misschien nog wel belangrijker dan eerdere jaren. Groen wordt namelijk gezien als de kleur van leven, vernieuwing, natuur en energie. De kleur symboliseert groei, veiligheid, milieu en overeenstemming. Bovendien zorgt groen voor een positieve vibe en maakt het je creatiever en productiever, precies wat we kunnen gebruiken in deze rare tijd. Niet waar?

Plantentrends voor 2021

Maar hoe kies je dan een geschikte kamerplant? We horen het je denken. Geen zorgen hoor, daar hebben we uiteraard onderzoek naar gedaan. Het belangrijkste bij het kiezen van een plant voor in jouw huis, is de grootte van de plant. Een paar kleine planten, los of bij elkaar staand, is natuurlijk al leuk. Toch zal dat waarschijnlijk niet het rustige effect geven wat je voor ogen hebt. Kies dus een grote variant met veel volume uit.

In de plantentrends voor 2021 lees je dit ook terug. “Je hoeft je favoriete plant niet in een hoekje weg te stoppen. Zet ‘m in een grote pot en maak ‘m onderdeel van het interieur!”, aldus Eurofleur. De Ficus, Musa, Monstera, Strelitzia en Howea zijn planten die hier heel geschikt voor zijn. En kies je toch liever voor een variant die nog wat kan groeien? Zet hem dan (in het begin) niet op de grond maar op een tafeltje of krukje, zodat hij toch opvalt.

Opvallende kamerplanten

Een plant mag in 2021 namelijk zeker opvallen! Naast groot, groter, grootst komen ook veel opvallende varianten dit jaar terug in de plantentrends. Planten met een bijzonder uiterlijk zijn bijvoorbeeld de Calathea, Alocasia, Licuala, Aglaonema en Caladium. Door hun bijzondere stengels, bladeren en opvallende bloemen springen zij uit jouw interieur. Geen one of a kind, maar bijzondere groene accessoires die niet iedereen in huis heeft staan.

Hang in there

Ook de hangplant is in 2021 niet weg te denken. Stiekem was deze trend in de jaren ’70 al populair. Voor het raam, op een kast, in een trappengat of aan een rek in de keuken? Allemaal erg sierlijk! De Scindapsus, Rhipsalis, Aeschynanthus, Senecio en Hedera zijn geschikt om deze trend op te volgen. Met een eenvoudig haakje in het plafond kun je gemakkelijk een groene kamerplant ophangen en jouw interieur verrijken.

Plantenadvies

Twijfel jij welke plantentrend het beste bij jouw interieur past? Heb je wel een idee waar je een plant wilt plaatsen, maar zeggen alle genoemde namen je helemaal niets? Of weet je niet of het wel een geschikte plek is? Vraag dan vooral om advies! Helaas zijn de tuincentra en bloemisten tot zeker 19 januari gesloten. Toch kun je bij veel winkels een online bestelling plaatsen of via foto’s en video’s op social media shoppen. Afhalen of laten bezorgen is gelukkig wel mogelijk. Ook voor advies helpen de medewerkers van jouw plantenzaak je graag op weg! Steun dus vooral jouw lokale ondernemers en neem gerust contact met hen op.

Wij zijn benieuwd naar de gezelligheid in jouw (t)huis. Stuur je ons een foto om te laten zien hoe jouw interieur is opgefrist?

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×