Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Ontdek de 3 leukste activiteiten op Burendag

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Het is dan wel een eeuwenoud gezegde, het geldt nog altijd. Goed contact met jouw buren is niet alleen gezellig, maar geeft je ook een gevoel van veiligheid en draagt bij aan jouw wooncomfort. Om die reden startte Douwe Egberts en het Oranje Fonds met het initiatief voor Burendag. Iedere vierde zaterdag van september is het dé dag waarop buren elkaar ontmoeten, een leuke activiteit ondernemen of iets bijdragen aan de buurt.

Samen sta je sterk

In 2021 is het op zaterdag 25 september Burendag. De hoogste tijd dus voor een gezellig straatfeest zoals een buurt BBQ of andere leuke activiteit. Misschien heb jij of hebben jouw buren nog ideeën om jullie buurt nog leuker en mooier te maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een uitbreiding van de speeltuin, het planten van bomen of aanleggen van sportattributen. Door deze activiteiten samen op te pakken, groeit de gezelligheid én saamhorigheid in jouw buurt. Een win-win situatie dus.

3 tips voor het organiseren van jouw Burendag

Twijfel daarom niet langer over het organiseren van een Burendag, maar ga direct aan de slag. Open jouw buurt app (of maak er eentje aan) en organiseer samen met jouw buren een gezellige dag in jouw straat. Om je op weg te helpen delen we graag drie ideeën voor Burendag met jou:

  1. Organiseer een spelletjesdag

Van een hindernisbaan tot spijkerpoepen, flessenvoetbal en sjoelen. Het maakt niet uit wat je organiseert, een spelletjesdag voor de kinderen is al gauw een groot succes. Ook voor volwassenen zijn leuke activiteiten te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een volleybaltoernooi, jeu de boules of buurtbingo? Het maakt niet uit wat je kiest, zonder al te veel benodigdheden en voorbereiding heb je het al gauw gezellig samen.

  1. Onderneem samen een klus

Kan jouw straat of buurt wel een opknapbeurt gebruiken? Velen handen maken licht werk. Steek samen de handen eens goed uit de mouwen door te klussen, tuinieren of opruimen. Haal kleurrijke planten en plantenbakken, haal stoeptegels uit gezamenlijke grond en plant er iets groens voor terug of zorg voor een nieuw likje verf op het speeltuin huisje. Met een klein beetje voorbereiding en aansturing ziet jouw straat of buurt er aan het einde van de dag alweer heel anders uit!

  1. Maak het gezellig met een hapje en drankje

Kijk je op zaterdagavond 25 september om je heen, dan zul je zo hier en daar wat BBQ wolken voorbij zien komen. Een buurt BBQ is namelijk ongetwijfeld de meest populaire manier om Burendag te vieren. Naast een BBQ is ook een buurtborrel (eventueel op z’n Amerikaans waarbij iedereen wat meeneemt) een geliefde activiteit.

Een gezellige buurt is een groot onderdeel van een prettige woonomgeving. Heb je deze blog gelezen, maar zijn jouw buren eerder de reden waarom je wil verhuizen? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende, gratis waardebepaling. Wie weet biedt dit kansen om op zoek te gaan naar een gezellige buurt. We komen graag bij je langs om kennis te maken!

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×