Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Een huis kopen in Zwolle? Voorst Makelaardij stelt jouw belangen voorop!

Gisteren zaten wij als makelaars natuurlijk klaar voor dé uitzending van Radar over bijzondere praktijken van makelaars. Want wij als makelaar willen graag weten hoe er over ons gedacht en gesproken wordt. Natuurlijk schrokken wij van de verhalen. 

Maar we schrokken vooral van de generalisatie van ‘makelaars’. Want we werden over één grote kam geschoren. Reden voor ons om onze aanpak in dit artikel extra onder de aandacht te brengen en jou te vertellen over onze kracht als makelaars in Zwolle.

Onze huizen eerst op onze sociale media en website

Voordat wij een woning op Funda & VBO.nl zetten, doen wij eerst een aankondiging op onze Facebook en Instagram. Daarna komt de woning op onze website. Het loont dus om ons op deze media te volgen. Zo weet jij als eerste dat er een woning in de verkoop komt en kan je al contact met ons opnemen als je interesse hebt in de woning. Zo ben jij één van de eerste gegadigden voor die nieuwe koopwoning in Zwolle.

Vbo-makelaar

Als vbo-makelaar tonen wij de woningen niet eerst aan collega makelaars, maar aan jou via onze sociale media kanalen. Hierdoor wordt de woning direct zichtbaar voor jou als onafhankelijke woningzoeker. Onze woningen én die van andere vbo-makelaars komen naast de zichtbaarheid op funda.nl ook zichtbaar op het portaal van VBO.

Onder voorbehoud van financiering

Als je goed hebt opgelet tijdens de uitzending van Radar heb je gehoord dat de ontbindende voorwaarden standaard zijn bij de aankoop van een woning. Toch zijn er de laatste jaren steeds meer particulieren bij gekomen die zonder voorbehoud van financiering de woning aankopen, puur uit angst dat ze anders weer naast het net vissen.

Het belang van een goed financieel vooronderzoek

Wij gaan altijd in gesprek met de koper en zullen ook vragen naar het financiële vooronderzoek. Denk aan vragen als: Heb jij een gesprek gehad met een financieel adviseur? Weet jij jouw budget en speelruimte? Heb jij een vaste baan en zekerheid? Dan kan je gerust bieden onder voorbehoud van financiering als jij de woning wilt kopen.

Op basis van ons gesprek met jou als koper zullen wij de verkopende partij ook informeren over jouw situatie. En bij een goed vooronderzoek is die voorbehoud van financiering helemaal niet spannend en hoeft het geen belemmerende factor te zijn bij jouw bieding op jouw droomhuis in Zwolle. Transparante communicatie tussen koper, makelaar en verkoper zorgt voor een veilige en verantwoorde aankoop en verkoop.

Voorst Makelaardij hanteert geen bonussen

In tegenstelling tot wat er in de uitzending werd beweerd, hanteert Voorst Makelaardij geen bonus bij een bedrag boven de vraagprijs. Wij hebben een vast courtagetarief van 1,15% op de verkoopprijs (incl. BTW). Wij zullen dan ook zorgen dat wij jouw woning goed in de markt zetten, maar zijn vooraf duidelijk over wat jij ons als courtage betaalt, geen verborgen bonussen en geen onzekerheid voor jou als verkoper.

Overbieden is helaas de norm

Helaas kunnen wij hier als makelaar niet veel aan veranderen. Er is een grote krapte op de woningmarkt en er is veel vraag naar woningen. Dit drijft de prijs ongekend op en ook in Zwolle is het bijna een norm dat er veel overboden wordt om de woning te kunnen kopen. RTL-nieuws heeft een onderzoek gedaan waarbij inzichtelijk werd hoeveel er overboden wordt per provincie. Zeker bij woningen tussen de €200.000 en €300.000 euro is dit in 2021 de realiteit. De lage hypotheekrente én de financiële steun van vermogende ouders drijven de prijzen steeds verder op.

Woning kopen en verkopen met persoonlijke aandacht

Dat wij bij Voorst Makelaardij het graag op onze eigen manier aanpakken blijkt uit de reacties van kijkers bij onze woningen. Recentelijk ontvingen wij een mailtje van een klant met de volgende tekst:

“Dag Monja, Hartelijk dank voor de prettige bezichtiging afgelopen maandag. Wij hadden nog niet eerder kennis gemaakt tijdens onze langere zoektocht, maar dit was één van de meest prettige bezichtigingen.”

Dat is precies waar wij het voor doen, want de eerste keer dat jij jouw potentieel nieuwe woning bezoekt moet een warm bad en prettige ervaring zijn! Jouw belangen en ervaring staan bij ons voorop. Of je nu een huis koopt of verkoopt, het moet 100% een fijne en plezierige ervaring zijn. Mogen wij jou binnenkort ook helpen met de koop of verkoop van jouw nieuwe woning? Neem gerust contact met ons op én volg ons op facebook en Instagram.

 

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×