Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Woningmarkt in Stadshagen Zwolle

Als makelaar moeten we momenteel echt plannen wanneer we een nieuwe koopwoning online zetten. Op het moment dat een woning online komt staat de telefoon roodgloeiend. Bij Voorst Makelaardij willen wij echter iedereen gelijke kansen geven. Daarom vragen wij tegenwoordig om een email te sturen zodat iedereen op volgorde terug gebeld kan worden. Opvallend genoeg zijn er vaak heel veel aanvragen voor een bezichtiging, maar ook veel afmeldingen voor de bezichtiging heeft plaatsgevonden. Ook worden we tegenwoordig vaker geconfronteerd met kijkers die niet op komen dagen tijdens de bezichtiging, dat is echt heel frustrerend omdat er mensen op een reservelijst staan die wel heel graag hadden willen komen.

Stijgende woningprijzen

Woningprijzen stijgen hard, het is momenteel moeilijk om een prijs te bepalen. Dit wordt dan ook vaak op het laatste moment bepaald. De realiteit is bij kijkers, dat de kijker geneigd is om een hoger bod uit te brengen. Dit gebeurt vaak uit emotie omdat men zo graag een huis wil. Ook kunnen starters momenteel meer lenen en wordt de NHG grens in januari 2022 verhoogt naar €355.000,00  Dit in combinatie met de vermindering van de overdrachtsbelasting voor kopers onder de leeftijdsgrens van 35 jaar zorgen voor steeds hogere biedingen.

Wie kopen woningen in Stadshagen?

Het is opvallend dat je veel dezelfde kijkers bij woningen in Stadshagen tegenkomt, veelal komen deze ook uit het westen zoals Den Haag, Utrecht, Haarlem en Amersfoort. Sommige denken nog dat Zwolle laag is met de woningprijs. Maar dat valt hen dan ook weer tegen als we ze terugbellen met de mededeling dat we verder gaan met een andere koper.

Bij het midden en hogere segment zie je vaak dat deze doelgroep juist weer hoger bieden omdat zij bij hun eigen woning in het westen een flinke overwaarde hebben opgebouwd.

Stadshagen dé wijk met goed geïsoleerde woningen en voldoende parkeerplaatsen

Stadshagen is een erg gewilde woonwijk door het treinstation, goed geïsoleerde woningen (nieuwbouw). Daarnaast is er veel vraag naar energie neutrale woningen i.v.m. stijgende energieprijzen. Ook is een eigen parkeerplaats een pluspunt ivm elektrische auto’s in de toekomst. En een relatief nieuwe woonwijk is nu eenmaal meer ingericht op auto’s.

De kopers weten wat ze willen – 1 keer kijken is voldoende

Als makelaar zijn we veel drukker dan eerst en vinden wij het ook vervelend dat we kijkers niet een tweede keer kunnen laten kijken. Gelukkig vragen kijkers daar tegenwoordig niet vaak meer naar. Ze krijgen geen vrij meer van het werk en gaan bij heel veel woningen kijken dus weten momenteel goed wat ze willen.

Bezichtigingen tijdens kijkdagen

Tegenwoordig werken we veel met kijkdagen en komen er twee dagen achter elkaar kijkers op afspraak bij de woning kijken. Meestal zijn dit rond de 20 kijkers. Onze ervaring is dat hier vaak al de juiste koper bij zit. Een aantal jaren geleden was het heel anders. Je had veel minder kijkers voor een woning en als je binnen 3 maand je huis had verkocht was het snel. Dus als makelaar hebben we het veel drukker gekregen en maken we lange dagen. Maar ons zal je niet horen klagen, want onze service is jouw gemak!

Te hoge of lage vraagprijs zorgt voor verkeerde en minder kijkers

Verwachtingen van verkopers zijn erg hoog, worden door buren en familie “opgehitst” om de prijs hoger in te zetten. Maar bij een hogere vraagprijs is de kans groot dat er minder kijkers komen. Het is een spel om je huis zo goed mogelijk in te zetten waardoor je er een goede prijs uit kan halen. Als Voorst Makelaardij adviseren wij daar natuurlijk in en zetten de woning op juiste manier in op onze website, sociale media en natuurlijk op Funda. Onze volgers zijn de eersten die de nieuwe woning te zien krijgen.

Waardebepaling en verhuisplannen

Het woningaanbod wordt minder in Stadshagen. Er zijn momenteel veel waardebepalingen en taxatie. Daarnaast zijn er best wel wat inwoners van Stadshagen met verhuisplannen, maar die zijn nog niet de juiste nieuwe woning tegengekomen. Men heeft dan wel alles startklaar en zijn ook al bij een financieel adviseur geweest zodat men snel kan schakelen als de “geschikte woning” wel op de markt komt.

Woning kopen in Stadshagen

Eigenlijk willen potentiële verkopers waar we zijn geweest wel in Stadshagen blijven wonen. Men schrijft zich in voor woningen in Breezicht of dit najaar komt natuurlijk ook “De Tippe” in de verkoop. Wij verwachten dan wel weer meer woningen in de verkoop in Stadshagen omdat men dan doorschuift, maar wel in de wijk Stadshagen blijft.

Taxaties voor verbouwingen

Door het schaarse aanbod van woningen besluiten ook veel mensen om in de huidige huis te blijven wonen, men gaat dan vaak verbouwen. De woonkamer wordt uitgebouwd, de keuken en badkamer worden vervangen. Ook zien we veel dat er dan gelijk energiebesparende maatregelingen worden toegepast zoals het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp. Om dit te kunnen bekostigen zijn er steeds meer huishoudens in Stadshagen die een taxatie aanvragen. De kosten voor de verbouwing kunnen ze zo meenemen in de hypotheek.

Hypotheek kosten verlagen

Een laatste ontwikkeling die wij zien is dat de huidige woning eigenaren hun hypotheek willen oversluiten in verband met lage rentestand. Of dat ze de verlaging van een risico opslag willen. Alles met als doel om de hypotheek kosten en daarmee vaste lasten te verlagen. Bij Voorst Makelaardij regelen wij dan ook veel taxaties in de wijk Stadshagen.

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×