Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoe kunt u uw kind helpen bij de aankoop van een woning?

Heeft u een kind tussen de 18 en 40 jaar? Dan is de kans groot dat uw kinderen al langere tijd op zoek zijn naar een woning. Met de huidige krapte op de woningmarkt wordt er veel overboden op woningen. Toch kunt u wellicht uw zoon of dochter helpen met het bemachtigen van die droomwoning in Zwolle. 2022 is namelijk het laatste jaar dat u éénmalig gebruik kunt maken van de zogenoemde Jubelton. Omdat wij deze ontwikkeling in de markt zien willen wij u graag hierop attenderen.

Steun uw kind met de aankoop van de woning

Steeds vaker zien we dat starters met hulp van hun ouders een woning kunnen kopen. Wellicht is dit voor u ook een optie. Deze hulp bestaat uit een eenmalige verhoogde belastingvrije schenking die u als ouder kunt doen. Om iedereen gelijke kansen te bieden op de woningmarkt heeft het kabinet echter besloten om de belastingvrije schenking per 1 januari 2023 met maar liefst 79.440 euro te verlagen. Vanaf 1 januari 2024 komen deze verhoogde belastingvrije schenkingen helemaal te vervallen. Nu is dus hét moment om uw kind te helpen als u hiervoor de financiën heeft natuurlijk

Jubelton voor de woning of verbouwing van de woning

De starters op de woningmarkt weten steeds beter wat ze wel en niet willen. Echter is er weinig keuze en moeten ze meer concessies doen. De belastingvrije schenking kan ook hier goed bij helpen. Want de woning die bijvoorbeeld nog niet helemaal aan de wensen voldoet kan ineens wel interessant zijn als er budget is voor een verbouwing. Bespreek met uw kind de wensen en kansen en kijk of u uw kind kunt ondersteunen met (een deel van) de jubelton.

Ons advies – Ga in gesprek met uw financieel adviseur

Wij zijn natuurlijk geen financiële experts, maar willen u wel graag vertellen wat wij zien en horen in de woningmarkt. Wellicht had u er nog niet over nagedacht, daarom ons advies om als ouder een gesprek te plannen met uw financieel adviseur. Wellicht krijgen uw kinderen daardoor meer spelingsruimte voor hun aankoopplannen én vissen zij de volgende keer niet naast het net bij die droomwoning in Zwolle.

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×