Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

De woningmarkt in 2022 biedt kansen

In deze eerste blog van 2022 willen wij positief starten met informatie over de kansen in de woningmarkt. Ook geven wij je tips en vertellen wij hoe wij als makelaar / taxateur in Zwolle jou kunnen helpen met de verkoop van jouw huis of juist de realisatie van jouw droomwoning.

Zet je woning niet te duur op de Zwolse markt en krijg meer

Verwachtingen van verkopers zijn erg hoog als het gaat om de woningprijs. We horen best vaak dat verkopers door hun omgeving worden “opgehitst” om de prijs hoger in te zetten. Bij een te hoog gestelde vraagprijs is de kans echter groot dat er minder kijkers komen, omdat potentiële kopers er in deze markt al vanuit gaan dat ze moeten overbieden.

Advies van onze ervaren makelaars / taxateurs

Daarom is het belangrijk om je huis zo goed mogelijk in te zetten waardoor je er een goede (hogere) prijs uit kan halen. Wij adviseren daar natuurlijk in en zetten de woning op juiste manier in op onze website, sociale media en natuurlijk Funda. Overweeg jij jouw woning in Zwolle te verkopen? En wil jij de beste verkoopprijs voor jouw huis krijgen? Neem dan zeker contact met ons op!

Klaar voor verkoop met een waardebepaling in Zwolle

Het woningaanbod in Zwolle is schaarser dan het aantal woningzoekers in Stadshagen. Wij doen momenteel veel waardebepalingen in Stadshagen en andere wijken van Zwolle voor inwoners die verhuisplannen hebben maar nog niet tegen hun droomwoning zijn aangelopen. Door alvast een waardebepaling te doen en de financiële situatie in kaart te brengen bij een financieel adviseur, kun je als koper snel
schakelen als de “geschikte woning” wel op de markt komt.

Nieuwbouw in Zwolle zorgt voor meer verkoop in Stadshagen

Eigenlijk willen potentiële verkopers uit Stadshagen, waar we zijn geweest, vaak in de wijk blijven wonen. Ze willen dan naar een andere woning doorstromen of ingeloot worden voor een van de nieuwbouwplannen in de wijk, Breezicht en De Tippe. Wij verwachten dan ook dat er weer meer woningen in de verkoop komen in Stadshagen omdat men dan doorschuift.

Niet verhuizen maar verbouwen in Stadshagen en Zwolle

Door de krapte op de woningmarkt besluiten ook steeds meer mensen in hun huidige huis te blijven wonen. Een verbouwing van de woning kan dan een goede optie zijn. Om de verbouwing te financieren kun je ervoor kiezen om de hypotheek te verhogen. Je hebt dan een taxatierapport nodig om dat bij je geldverstrekker geregeld te krijgen. We helpen je dan ook graag met een gevalideerd taxatierapport, iets waar de hypotheekverstrekker om vraagt.

Verduurzaming met subsidies en ophogen van hypotheek

Ook zien we veel dat er dan gelijk energiebesparende maatregelingen worden toegepast zoals het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp. Hiervoor kan je subsidies krijgen vanuit de overheid (in 2022 krijg je ongeveer 30% van je investering als subsidie). En met een taxatie kan je de overige kosten van de verduurzaming opnemen in je hypotheek. Verduurzaming en energiezuinigheid is een onderwerp wat steeds belangrijker wordt in de woningmarkt. En mocht je dan toch nog verkoopplannen krijgen, dan is je huis direct interessanter voor potentiële kopers.

Verlaag je vaste lasten met een taxatie

De hypotheekrente staat begin 2022 nog steeds historisch laag. Zolang dit het geval is verwachten wij dat er nog veel mensen hun hypotheek oversluiten. Wij ondersteunen deze woningeigenaren met een taxatie zodat ze kunnen profiteren van de lage hypotheekrente. Ook is een gevalideerd taxatierapport te gebruiken voor het verlagen van de risico opslag en daarmee ook de vaste lasten. Heb jij hier nog geen gebruik van gemaakt? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Huizenprijzen blijven stijgen, ook in 2022!

Woningprijzen stijgen nog steeds en onze inschatting is dat de huizenprijzen ook in 2022 blijven
stijgen. Dit heeft verschillende redenen:

  • Er zijn nog steeds meer woningzoekers dan dat er woningen te koop staan, m.a.w. er is schaarste.
  • Daardoor zijn er vaak veel kijkers voor een woning en is de kijker geneigd om een hoger bod uit te brengen.
  • Starters kunnen momenteel meer lenen en tot 2024 kunnen ze nog gebruik maken van de ruime schenkingsvrijstelling waarin zelfs de ouders hun overwaarde van de woning kunnen opnemen voor de schenking aan de kinderen.
  • De Nationale Hypotheek Grens (NHG) is per 1 januari 2022 verhoogd van € 325.000 naar € 355.000. Als je energiebesparende maatregelen meefinanciert is de grens zelfs € 376.300
  • De kosten voor het regelen van een NHG hypotheek zijn afgenomen van 0,7% in 2021 naar 0,6% in 2022 (de zogenaamde  borgtochtprovisie)

Wist je bijvoorbeeld dat de economen van ABN Amro verwachten dat de woningprijzen in 2022 met 12.5% stijgen en dat de woningprijzen in 2021 gemiddeld met maar liefst 15% zijn gestegen. De stijging is dus minder hard, maar alsnog bijzonder hoog.

Ook alvast voorbereiden op je nieuwe huis?

Lijkt het je verstandig om alvast klaar te zijn voor het kopen van je nieuwe huis? Die ene woning die jouw hart sneller laat kloppen? En wil jij graag alvast weten wat jij voor jouw woning kunt krijgen? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Zo kan jij alvast bepalen wat jij kunt lenen en kan jij sneller schakelen als die droomwoning in Zwolle op de markt komt.

Volg Voorst Makelaardij en blijf als eerste op de hoogte!

Wij zetten al onze woningen eerst op onze Facebook en Instagram pagina én op onze website. Daarna zetten wij het aanbod op Funda. Wil jij dus als eerste de nieuwe woningen bezichtigen? Volg ons op social media en vul een automatische zoekopdracht in op onze website. Wie weet kunnen wij jou dan in 2022 helpen met jouw droomhuis!

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×