Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Maak jouw huis verkoopklaar

Of we het nou leuk vinden of niet: het coronavirus heeft ons in bedwang. Waar de één na een thuiswerkdag neerploft op de bank voor een goed boek of fijne serie, start een ander alvast aan de voorjaarsschoonmaak. Door de maatregelen ontstaat er vrije tijd om creatief aan de slag te gaan of om je eindelijk eens te storten op de laatste klussen in en rondom huis. Een goed onderhouden huis verkoopt immers sneller. Maar wat zijn nou eigenlijk klussen die je in deze tijd kunt oppakken en waardoor jouw woning straks verkoopklaar is? We leggen het je per ruimte uit!

 Entree

Een goede eerste indruk van jouw woning maak je al in de entree. Zorg er daarom voor dat de eerste stap over de drempel een positief gevoel bij (potentiële) kopers oproept. Is de voordeur schoon en staat hij nog goed in de verf? Is de voortuin, oprit of inloop netjes verzorgd? Is er voldoende ruimte voor een kapstok in de hal, of hangt die bomvol waardoor er weinig doorloop ruimte overblijft? Bij de entree hoort veelal ook het toilet. Haal hier de overtollige spullen (schoonmaakmiddelen, voorraad toiletrollen, foto’s of leuke quotes) weg om het zo rustig mogelijk te laten ogen.

Woonkamer

Leuk om te doen: loop je eigen woonkamer eens binnen en kijk naar datgene wat jou het eerste opvalt. Staat er een groot meubelstuk in de weg of is het tijd om eens op te ruimen? Zien de muren er nog fris uit of kunnen ze wel een likje verf gebruiken? Loop je ergens (bijna) tegen aan of is er voldoende ruimte om elkaar te passeren? Fris jouw woonkamer op, zoek (zichtbare) spullen in kasten uit en zet meubels zo open mogelijk neer. Daarmee creëer je extra vloeroppervlakte en houd je de loop naar ramen vrij. Zo kunnen (potentiële) kopers zonder verdere obstakels jouw uitzicht bekijken.

Keuken

Wanneer (potentiële) kopers een huis bezichtigen, is het erg belangrijk dat jouw keuken schoon is. Denk daarbij niet alleen aan het aanrecht, maar ook aan de vingerafdrukken op kastjes, de afzuigkap en koelkast. Een leeg aanrecht komt het beste tot zijn recht, maar het koffieapparaat of de waterkoker mag je laten staan. Hebben de keukenkastjes een wel erg uitgesproken kleur? Overweeg in dat geval om ze in een neutrale kleur te verven. Is er apparatuur of verlichting defect? Zorg dat je dat wat binnen jouw mogelijkheden past vervangt.

Slaapkamers en zolder

Bekijk, net als de woonkamer, ook de slaapkamers en zolder met een kritisch oog en fris deze waar mogelijk op. Zorg voor strak en licht beddengoed of een sprei, schilder donkere muren wit, hang werkende verlichting en passende gordijnen op en ruim ook hier eens flink op. Wanneer je zo min mogelijk persoonlijke spullen laat staan ontstaat er ruimte rondom meubels. Style de ruimtes af met een paar kussens, een vaas of een leuk schilderij aan de muur en het voelt meteen anders.

Badkamer

Of jouw badkamer nu net gerenoveerd of eerder wat gedateerd is: het belangrijkste is dat jouw badkamer schoon is. Denk bij het schoonmaken van de badkamer ook aan de tegelwanden, voegen, kitranden en het verwijderen van kalk. Verberg verzorgingsproducten zoveel mogelijk in een kast of lade, zodat er een opgeruimde aanblik ontstaat. Met een frisse geur, schone handdoeken en een plant of een mooie kaars voelt jouw badkamer al gauw aan als een heerlijke plek om te ontspannen.

Schuur of garage

De schuur of garage stroomt al gauw vol met allerlei items die je eigenlijk helemaal niet (vaak) nodig hebben, maar toch wil bewaren. Opruimen geslagen dus! Haal al jouw spullen uit de ruimte, bezem planken en de vloer schoon en plaats de spullen die je wilt bewaren weer terug. Heb je veel losse kleine spulletjes? Bewaar deze gerust, maar dan het liefste wel in een (verhuis)doos of opberg box. Zo zorg je er direct voor dat je het ook in jouw nieuwe woning weer gemakkelijk terug kunt vinden!

Tuin

Ben je binnen klaar? Dan gaan we buiten nog even door! Verwijder het onkruid of planten die uitgebloeid zijn, maai het gras, maak tuinmeubels schoon en repareer een kapotte schutting. Zo zorg je ervoor dat – net als binnen – ook in de tuin zoveel mogelijk ruimte en mogelijkheden voor (potentiële) kopers zichtbaar zijn. En nu je toch buiten staat, kijk je dan direct even of de kozijnen nog een goede laag verf bevatten en of de dakgoten schoon genoeg zijn om het regenwater af te voeren?

Samenvattend

Vooropgesteld: een flinke voorjaarsschoonmaak is een goede start, maar wees gerust! Je hoeft niet alle kasten overhoop te trekken om grondig op te ruimen (dat mag overigens wel 😉). Het uitzoeken van spullen die je niet (meer) gebruikt is echter geen overbodige luxe. Bovendien biedt het naast een prima dagbesteding ook nog mooie herinneringen of wellicht zelfs wat verkoopbare items voor op Marktplaats. Zorg er in ieder geval voor dat alle ooit-nog-te-doen-klusjes zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de laatste plinten afgerond zijn en dat er een gezellige sfeer in huis hangt.

Bedenk bij uit te voeren van een klus goed of je hier in wilt investeren. Zo hier en daar een kwastje verf langs een kozijn of muur kan zeker geen kwaad, maar we begrijpen dat je het budget voor grotere klussen liever voor jouw nieuwe woning gebruikt. Weeg daarom goed af wat jij denkt dat belangrijk is voor de verkoop van jouw woning of neem gerust contact met mij op. Ik denk graag met je mee!

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×