Menu

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Maak jouw huis verkoopklaar

Of we het nou leuk vinden of niet, bij het verkopen van je huis hoort opruimen erbij… maar hoe maak jij jouw huis klaar voor bezichtigingen en verkoop? Als je in je woning leeft heb je overal rommeltjes liggen en ligt er misschien een iets te grote laag stof op je kastjes en randjes… Maar als je jouw woning gaat verkopen is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Tijd om je huis met een kritisch ook te bekijken en een lijst te maken met de laatste klussen in en rondom huis. Een goed onderhouden en netjes opgeruimd huis verkoopt immers beter. Maar wat zijn nou eigenlijk klussen die je kunt (en vinden wij ook moet) oppakken en waardoor jouw woning straks verkoopklaar is? We leggen het je per ruimte uit!

De eerste indruk van je huis is de entree en hal

Een goede eerste indruk van jouw woning maak je al in de entree. Zorg er daarom voor dat de eerste stap over de drempel een positief gevoel bij (potentiële) kopers oproept. Is de voordeur schoon en staat hij nog goed in de verf? Is de voortuin, oprit of inloop netjes verzorgd? Is er voldoende ruimte voor een kapstok in de hal, of hangt die bomvol waardoor er weinig doorloop ruimte overblijft? Liggen er tassen los bij de deur? Zijn de muren schoon? Vergeet het toilet vooral niet, dit hoort ook vaak bij de entree. Haal overal de overtollige spullen (schoonmaakmiddelen, voorraad toiletrollen, foto’s of leuke quotes) weg om het zo rustig mogelijk te laten ogen.

In 3 stappen een mooie woonkamer

Leuk om te doen. Het 1-2-3 principe. loop je eigen woonkamer eens binnen en kijk naar datgene wat jou het eerste opvalt. Dat is het eerste punt dat de potentiële kopers zullen zien en daar kan jij nu bewust een keuze in maken of je dat wilt behouden of niet.

Zet vervolgens een paar stappen in je woonkamer en kijk waar je tegenaan loopt. Dat is de tweede stap. Er moet voldoende ruimte zijn om elkaar te passeren. Schuif wat met je meubels zodat twee personen elkaar moeiteloos kunnen passeren.

Tot slot pak je een tas en loop je door je woonkamer en ga je alles wat je niet gebruikt als styling in de tas doen. Dit hoort er niet te staan bij de verkoop van je huis. Terwijl je dit doet bekijk je de status van de muren. Misschien kunnen ze wel een vers likje verf gebruiken.

Een schone Keuken

Wanneer (potentiële) kopers een huis bezichtigen, is het erg belangrijk dat jouw keuken schoon is. Denk daarbij niet alleen aan het aanrecht, maar ook aan de vingerafdrukken op kastjes, de afzuigkap en koelkast en wat te denken van de prullenbak. Een leeg aanrecht komt het beste tot zijn recht, maar het koffieapparaat of de waterkoker mag je laten staan. Hebben de keukenkastjes een wel erg uitgesproken kleur? Overweeg in dat geval om ze in een neutrale kleur te verven. Is er apparatuur of verlichting defect? Zorg dat je dat wat binnen jouw mogelijkheden past vervangt.

Slaapkamers en zolder uit het boekje

Bekijk, net als de woonkamer, ook de slaapkamers en zolder met een kritisch oog en fris deze waar mogelijk op. Zorg voor strak en licht beddengoed of een sprei, schilder donkere muren wit, hang werkende verlichting en passende gordijnen op en ruim ook hier eens flink op. Wanneer je zo min mogelijk persoonlijke spullen laat staan ontstaat er ruimte rondom meubels. Style de ruimtes af met een paar kussens, een vaas of een leuk schilderij aan de muur en het voelt meteen anders. Schuif eventueel een bed van de muur, stofzuig overal en vooral onder de bedden en zorg dat er niets meer onder het bed ligt. Haal overdaad aan foto’s weg en vervang deze door schilderijtjes voor een meer onafhankelijke stijl.

Check de stand van de Badkamer

Of jouw badkamer nu net gerenoveerd of eerder wat gedateerd is: het belangrijkste is dat jouw badkamer schoon is en dat de kitranden er netjes uitzien. Denk bij het schoonmaken van de badkamer ook aan de tegelwanden, voegen, kitranden en het verwijderen van kalk. Verberg verzorgingsproducten zoveel mogelijk in een kast of lade, zodat er een opgeruimde aanblik ontstaat. Met een frisse geur, schone handdoeken en een plant of een mooie kaars voelt jouw badkamer al gauw aan als een heerlijke plek om te ontspannen.

Ruim je schuur of garage op

De schuur of garage stroomt al gauw vol met allerlei items die je eigenlijk helemaal niet (vaak) nodig hebt. Toch bewaar je ze. Opruimen geslagen dus! Haal al jouw spullen uit de ruimte, bezem planken en de vloer schoon en plaats de spullen die je wilt bewaren weer terug. Heb je veel losse kleine spulletjes? Bewaar deze gerust, maar dan het liefste wel in een (verhuis)doos of opberg box. Zo zorg je er direct voor dat je het ook in jouw nieuwe woning weer gemakkelijk terug kunt vinden!

Ga tuinieren

Ben je binnen klaar? Dan gaan we buiten nog even door! Verwijder het onkruid of planten die uitgebloeid zijn, maai het gras, maak tuinmeubels schoon en repareer een kapotte schutting. Zo zorg je ervoor dat – net als binnen – ook in de tuin zoveel mogelijk ruimte en mogelijkheden voor (potentiële) kopers zichtbaar zijn. En nu je toch buiten staat, kijk je dan direct even of de kozijnen nog een goede laag verf bevatten en of de dakgoten schoon genoeg zijn om het regenwater af te voeren?

Klaar voor de verkoop van je woning

Vooropgesteld: een flinke voorjaarsschoonmaak is een goede start, maar wees gerust! Je hoeft niet alle kasten overhoop te trekken om grondig op te ruimen (dat mag overigens wel 😉). Het uitzoeken van spullen die je niet (meer) gebruikt is echter geen overbodige luxe. Als je gaat verhuizen moet je dit hoe dan ook doen, dus waarom niet nu al beginnen. Bovendien biedt het naast een prima dagbesteding ook nog mooie herinneringen of wellicht zelfs wat verkoopbare items voor op Marktplaats. Zorg er in ieder geval voor dat alle ooit-nog-te-doen-klusjes zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de laatste plinten afgerond zijn en dat er een gezellige sfeer in huis hangt. Misschien is je woning straks wel zo mooi dat je er stiekem wilt blijven wonen!

Onze laatste tip!

Bedenk bij uit te voeren van een klus goed of je hier in wilt investeren. Zo hier en daar een kwastje verf langs een kozijn of muur kan zeker geen kwaad, maar we begrijpen dat je het budget voor grotere klussen liever voor jouw nieuwe woning gebruikt. Weeg daarom goed af wat jij denkt dat belangrijk is voor de verkoop van jouw woning en neem gerust contact met ons op. Ik denk graag met je mee en help je bij het verkopen van jouw huis!

Laat ons kennis maken NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×